Witte pagina of 500 error

Ben je op deze pagina aangekomen vanwege een bericht van ons? Dan hebben wij een fatal error op je site gevonden.

Zie je een witte pagina? Error 500? Dat is niet best. Dat betekent dat je bezoeker je hele site niet kan bezoeken of vastloopt op een stuk van je site. Daardoor
gaan je bezoekers eerder weg en is je bedrijf niet meer zichtbaar op het internet.

99% kans dat een PHP fout in een (nieuw) thema of plugin dit veroorzaakt. Al sluiten we de .htaccess en wp-config.php ook niet uit als boosdoener.
In vrijwel de meeste gevallen biedt dit een oplossing tot oorzaakopsporing: Log in op uw hostingpaneel en ga naar de statistieken.
Kies dan voor error log, latest 100 en kijk of daar een melding staat.

Hieronder de meest voorkomende foutmeldingen en hoe je ze oplost.
Kom je er zelf niet uit? Wij geven graag advies. Wil je dat wij maatwerk voor je site toepassen om het op te lossen? Huur ons van in via MijnPress.nl

Call to undefined function

Er wordt een functie in PHP aangeroepen die 1) niet bestaat 2) niet meer bestaat in de huidige PHP versie 3) niet beschikbaar is
Verwijder de plugin en log in op je wp-admin om de laatste versie of een alternatief te installeren. Of pas de plugin aan als het maatwerk is.

Allowed memory size

Het PHP geheugen zit vol bij deze aanroep, dat kan komen door teveel autoload uit je database of inefficient PHP gebruik. Dat kan aan je thema liggen of veel te veel plugins, maar ook door een plugin die inefficient PHP gebruikt.
Schakel plugins uit of kies een ander thema. Of loop je autoload na.

Class not found

Er wordt een klasse in PHP aangeroepen die 1) niet bestaat 2) niet meer bestaat in de huidige PHP versie 3) niet beschikbaar is

Verwijder de plugin en log in op je wp-admin om de laatste versie of een alternatief te installeren. Of pas de plugin aan als het maatwerk is.

Maximum execution time

PHP heeft langer dan X seconden nodig gehad om zijn taak te volbrengen en is daarom gestopt.

Schakel plugins uit of kies een ander thema. Of loop je autoload na. Ook mogelijk: Kijk of plugins lang moeten wachten op respons van een externe dienst zoals bijvoorbeeld een Facebook API.

This post is also available in: Engels

Geef een reactie